Kerkje Harkema

 


 

Welkom op de officiële website van Kerkje Harkema!23 d

Het kerkje Harkema is gelegen aan de Medenerweg 5 te Den Ham (Groningen) en ligt te midden van het aloude Middag-Humsterland. Het is omgeven door een zelf gegraven gracht met meerdere bruggetjes. Ook is er een prachtige siertuin en vijver aangelegd. Het ligt langs meerdere fiets-en wandelroutes zoals de 'knooppuntroute' (tussen 58 & 60) en Pronkjewal Pad.

Het theehuis, wat eveneens is gebouwd door boer Albert Harkema, is gelegen aan de overkant van het kerkje en is eveneens geschikt voor feesten en partijen, vergaderingen voor bedrijven en exposities, enz.  Natuurlijk is het mogelijk om uw feestje of buffet/barbeque door ons te laten verzorgen.  Voor kinderen zijn er, tijdens uw feestje, twee skelters en een waterfiets aanwezig.

Het theehuis is een bezienswaardigheid op zichzelf. Het is een kopie van de Abdijk kerk van Aduard (de voormalige ziekenzaal van klooster Aduard). Het kerkje en het naast gelegen theehuis zijn zeer geschikte locaties voor trouwerijen en voor het maken van trouwfoto's. Ook bestaat er de gelegenheid om te overnachten  in de naastgeslegen boerderij tot 12 personen, kijk voor meer info, bij vakantiewoning.

Wilt u het kerkje komen bezichtigen met een groep, dan kunt u bellen voor meer informatie met 0594-212541 / b.g.g. 06-41501984 of u kunt mailen met elizabethykema@live.nl. Wilt u zelf een dienst of een concertje of een lezing organiseren dan kan dat ook. U kunt dan contact opnemen via het bovenstaande telefoonnummer of e-mail.

Tevens kunt u bij ons een arrangement boeken voor gezelschappen vanaf +/- 15 personen. Dit arrangement houdt in dat u bij ons een rondleiding krijgt met koffie en appelgebak, daarna gaat u naar het klooster van Aduard (Bernardushof) waar u een rondleiding krijgt en daarna wordt u verwacht bij Hotel Aduard voor een monnikenmaaltijd.(zie groepsarrangement) 

 PINKSTERMAANDAG ZIJN WE OPEN VAN 11.00 TOT 16.30 UUR

Wij zien u graag tegemoet,

Fam. Ykema

 

Like ons op Facebook!